Sfaturi utile pentru igienizarea aparatelor de aer condiționat

Aparatele de aer condiționat sunt o adevărată necesitate în ziua de azi, iar prin intermediul lor este mult mai simplu și mai comod să ajungem la temperatura dorită într-un spațiu interior. Aceste aparate sunt comune atât în mediul rezidențial, cât și în zonele comerciale sau industriale. Totuși, la fel ca oricare alte dispozitive, aceste aparate se pot deteriora sau înfunda, iar în asemenea situații este bine să știm care sunt măsurile pe care le putem lua pentru igienizare aer condiționat.

Ce este și cum se face o igienizare aer condiționat?

O igienizare aer condiționat este o procedură necesară la anumite perioade de timp pe care, din păcate, multe persoane nu o iau în calcul. Mirosul urât al aerului condiționat este foarte comun și poate avea mai mulți factori care să-l favorizeze, de cele mai multe ori fiind vorba despre bacterii. Procedura de igienizare se face prin intermediul unor produse de specialitate, iar Unilift Serv propune o gamă foarte variată de astfel de produse care sunt de nelipsit din arsenalul oricui.

Ce implică procesul de igienizare aer condiționat?

Procesul diferă de la un context la altul, însă de cele mai multe ori este necesară dezinfecția tuburilor de ventilație sau desfundarea acestora. Procedura în sine nu este una complicată, iar în multe cazuri poate fi pusă în practică cu ușurință de către orice persoană, atât timp cât are la dispoziție produsele adecvate.

Când se recomandă igienizarea aerului condiționat?

Igienizarea sistemelor de ventilație se recomandă la fiecare 6 luni pentru că în acest interval de timp se pot acumula numeroase mizerii și bacterii care să afecteze eficiența aparatului. Calitatea aerului se alterează dacă aparatul de aer condiționat nu este verificat și igienizat periodic, fiind o procedură care trebuie avută în vedere de către oricine. 

La ce riscuri te expui dacă nu cureți aparatele de aer conditionat?

Fără o igienizare aer condiționat completă, adică o curățare a filtrelor de aer condiționat și a întregului sistem, se facilitează împrăștierea bacteriilor, mizeriilor și prafului în încăpere, ceea ce presupune ca unul dintre scopurile principale ale dispozitivelor de aer condiționat, acela de purificare, nu este îndeplinit. Mai mult, în lunile de toamnă și iarnă se favorizează împrăștierea virusurilor, iar îmbolnăvirile sunt mult mai comune. 

Ce include procesul de igienizare aer condiționat?

Procesul de curățare și igienizare aer condiționat poate include mai multe etape care diferă în funcție de situația prezentată. Nu trebuie să faci niciun pas fără sa scoți aparatul din priză. Abia apoi te poți apuca de curățarea unității interioare, adică cea care se regăsește în spațiul interior. Pentru că este favorizată formarea condensului pot apărea o mulțime de bacterii, ciuperci sau chiar mucegai. 

Pasul următor ar fi acela de spălare a măștii aparatului, folosindu-se o cârpă umedă în acest sens. Și peria cea mai îngustă a aspiratorului poate fi o soluție eficientă în acest sens, iar masca nu trebuie așezată la loc până nu este uscată complet. 

Apoi urmează curățarea filtrelor de aer care sunt ușor de îndepărtat în cazul oricărui aparat. Există spray-uri speciale în acest sens care sunt foarte ușor de folosit și se dovedesc a fi și foarte eficiente. 

Un alt pas de care oricine ar trebui să țină cont este acela al verificării direcției jetului de aer. Important este ca acesta să nu ajungă dinspre cap, gât sau spate, pentru că aceste zone sunt mai vulnerabile și ne putem îmbolnăvi mai ușor. 

Nu în ultimul rând, schimbarea freonului ar trebui să se afle pe lista de priorități întrucât lipsa acestuia va duce la imposibilitatea de răcire a aerului și de a ajunge la temperatura dorită. Procedura ar trebui repetată la fiecare câțiva ani. 

Ce produse sunt recomandate?

Un bun exemplu în acest sens este echipamentul pentru dezinfecția tuburilor de ventilație Ozoair Teinnova – Tecai care reprezintă o soluție foarte eficientă de dezinfecție cu generatorul inteligent de ozon. Un mare avantaj al acestuia este nu doar că creeaza ozon, însă îl și dezactivează, ceea ce presupune că se poate reveni imediat la activitatea din orice spațiu. 

În plus, este foarte ușor de folosit, printr-o singură apăsare de buton și se poate adapta la suprafața încăperii și la timpul necesar de funcționare. Furtunul de emisii este adaptabil pentru a se potrivi pentru orice tip de tubulatură.

Sfaturi utile pentru igienizarea aparatelor de aer condiționat

Dispozitivul de măsurat coloniile cu microorganisme Microbio de la Teinnova – Tecai este util atât înainte, cât și după ce a avut loc dezinfecția conductelor de aer. Măsurătorile sunt importante pentru a vedea dacă sunt respectate toate reglementările în vigoare și pentru a stabili când este necesară curățarea și dezinfectarea. Totul durează doar 7 minute, timp necesar pentru colectarea microorganismelor pe suprafața unei plăci care este mai apoi extrasă și analizată. 

Sfaturi utile pentru igienizarea aparatelor de aer condiționat

Un alt produs util pentru igienizarea aparatelor de aer conditionat este sonda cu camera video Visionano pentru inspectia tuburilor Teinnova – Tegra. Datorita dimensiunilor sale modeste este ultraportabil, avand o greutate de numai 520 de grame. Inspectia rapida nu a fost niciodata atat de simpla!

Sfaturi utile pentru igienizarea aparatelor de aer condiționat

Un dezinfectant tubulaturi Sanit Total SD Teinnova – Tecai este un alt produs de nelipsit, fiind ideal pentru tubulaturile de aer condiționat din gama celor de la Teinnova – Tecai și se poate folosi foarte bine alături de cele Desinair.

Sfaturi utile pentru igienizarea aparatelor de aer condiționat

Un degresant foarte bun este Coilnet AF Teinnova – Tecai care se remarcă prin eficiența ridicată în fata alkaliilor și este ideal pentru serpentinele conductelor greu accesibile și dificil de curățat.

Sfaturi utile pentru igienizarea aparatelor de aer condiționat

Pentru dezinfecția tuburilor de ventilație este util și Desinair Teinnova – Tecai care folosește Biocide, foarte puternic și eficient în confruntările cu bacterii, viruși, ciuperci și nu numai. Atunci când se dorește o dezinfecție masivă, aceasta este poate una dintre cele mai bune soluții, fiind special concepută pentru eliminarea poluanților din nenumărate spații, de la încăperi, până la fabrici, depozite, silozuri și multe altele. Este foarte bun pentru a ține la distanță mai mulți patogeni, precum Listeria, Salmonella, Aspergilus sau Esccherichia Coli. Curățarea sistemelor de ventilație este mai simplă ca niciodată, fiind necesară o simplă apăsare de buton. 

Pot fi atinse zone foarte greu accesibile, inclusiv rețele de conducte, și are avantajul că se poate programa astfel încât siguranța utilizatorilor și a celor din jur să nu fie pusă în pericol.

Sfaturi utile pentru igienizarea aparatelor de aer condiționat

Produsele Unilift Serv sunt exact ceea ce ai nevoie pentru igienizare aer condiționat, iar un alt exemplu pe care merită să îl ai în vedere este echipamentul de inspecție portabil pentru hote sau tubulaturi aer condiționat Visionano | Teinnova TEcai. 

Acesta este unul dintre cele mai bune sisteme ultra portabile de inspecție video și poate fi folosit în diferite contexte. De asemenea, este foarte ușor, greutatea sa fiind de puțin peste 500 de grame, ceea ce îl face partenerul perfect pentru orice intervenție de acest tip.

Sfaturi utile pentru igienizarea aparatelor de aer condiționat

Apelează la un specialist

Ideal este să apelezi la un specialist în domeniu care dispune de experiență și care știe cum să se ocupe de toate procedurile necesare. În plus, ar trebui să te lași pe mâinile acestuia încă din fazele incipiente ale problemei cu care te confrunți și să nu încerci să te complici pe cont propriu pentru a nu risca ca situația să se agraveze. Nu ar trebui să fie dificil să găsești un specialist în igienizare aer condiționat. Trebuie doar să-l alegi pe cel mai bun pentru problema ta.


Ultimele articole adaugate
Shopping Basket
X X
0